Business Hi-Tech

Steve Jobs se aştepta să moară tânăr. Fondatorul Apple nu a vrut iniţial să se opereze de cancer - VIDEO

Steve Jobs se aştepta să moară tânăr. Fondatorul Apple nu a vrut iniţial să se opereze de cancer

Autor: Adrian Voicu

22.10.2011, 09:02 1516

Jobs considera că va muri tânăr şi, de aceea trebuia să împlinească foarte multe foarte repede pentru a-şi pune amprenta pe istoria din Silicon Valley.

"Avem cu toţii o perioadă scurtă de trăit pe acest pământ", i-a spus fondatorul Apple lui John Sculley, fostul CEO al companiei, conform biografiei "Steve Jobs", scrisă de Walter Isaacson şi care urmează să apară pe piaţă luni. "Avem probabil doar o oportunitate de a face câteva lucruri într-adevăr mari şi să le facem bine. Nimeni dintre noi nu are vreo idee despre cât timp va fi aici şi nici eu, dar sentimentul meu este că trebuie să îndeplinesc multe dintre aceste lucruri cât timp sunt tânăr".

În primul interviu acordat de Isaacson, autorul biografiei lui Steve Jobs a declarat că decizia lui Jobs a fost ca iniţială să nu se opereze pentru cancer pancreatic.

"L-am întrebat [pe Jobs de ce nu s-a operat atunci] şi el mi-a răspuns 'Nu am vrut ca trupul meu să fie deschis... Nu am vrut să fiu violat în acest fel'", a declarat Isaacson.

"Cred că el simţea că dacă ignori ceva, dacă vrei ca acel ceva să nu existe, poţi avea o gândire cu efecte magice... Am vorbit despre asta mult timp", a spus el. "Voia să vorbească despre asta, despre cât de mult a regretat [decizia]... Cred că simţea că ar fi trebuit să se opereze mai devreme". La cererea soţiei şi a prietenilor, Jobs a ales după nouă luni să se opereze, însă se pare că a fost prea târziu, cancerul extinzându-se.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO