Business Hi-Tech

Ştii cât valorează contul tău de Facebook? Acum poţi deveni acţionar la cea mai mare reţea de socializare din lume

Facebook, pregătită de listare. Valoarea companiei s-ar putea ridica la 100 miliarde dolari

Autor: Adrian Voicu

29.11.2011, 09:47 5985

Facebook speră să strângă aproximativ 10 miliarde de dolari în cadrul ofertei publice iniţiale care ar evalua cea mai mare reţea de socializare la mai mult de 100 de miliarde de dolari, a declarat o sursă apropiată situaţiei, citată de Bloomberg.

Compania ar putea face oferta înainte de finele acestui an, a spus persoana citată, nefiind însă determinat momentul exact al listării.

Valoarea de 100 de miliarde a Facebook ar fi de două ori mai mare decât era în ianuarie, când compania a anunţat o investiţie de 1,5 miliarde de dolari făcută de Goldman Sachs şi alţi investitori.

Cu o ţintă de 10 miliarde de dolari, prin această ofertă publică iniţială compania ar obţine mai mulţi bani decât orice alt IPO făcut vreodată de vreo companie din IT, cea mai mare sumă obţinută până acum fiind cea de pe urma listării Infineon Technologies, care a reuşit să obţină 5,23 miliarde de dolari în 1999.

Numărul conturilor de Facebook, conform statisticilor companiei este de peste 800 de milioane, ceea ce ar însemna că fiecare cont costă cel puţin 125 dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24