Business Hi-Tech

Subsidiara din România le-a adus germanilor de la SAP un profit de aproape 18 mil. euro anul trecut

Subsidiara din România le-a adus germanilor de la SAP un...

Autor: Ioana Nita

09.06.2017, 00:00 300

Afacerile SAP România, subsidiara locală a producătorului german de soluţii software de business cu acelaşi nume, au înregistrat anul trecut o creştere de aproape 40%, ajungând astfel la 256 milioane lei (57 milioane euro), potrivit datelor raporate la Ministerul de Finanţe.

Compania a reuşit însă să obţină o creştere anuală şi mai mare pentru profitul net, de circa 80%, acesta situându-se la aproape 81 mil. lei (18 mil. euro). „În 2016 estimarea noastră este că am avut o creştere de 38% a veniturilor, pană la 254 mil. lei, sunt date preliminare.

Creşterea a venit în special de la centrul nostru de implementări care lucrează la nivel global pentru clienţii mari ai SAP. Vanzările de software din România au fost şi ele în creştere, dar nu pot oferi mai multe detalii", a declarat în luna martie a acestui an Cristian Popescu, managing director al SAP România, în cadrul emisiunii ZF Live.

El a adăugat că SAP are în România aproape 600 de clienţi cărora le furnizează servicii atât direct, cât şi prin intermediul celor 17 parteneri pe care îi are pe plan local. În ceea ce priveşte numărul de salariaţi, echipa SAP România a avut anul trecut în medie 401 membri, cu 30 mai mulţi comparativ cu 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO