Business Hi-Tech

XP se indreapta catre producatorii de PC-uri

28.08.2001, 00:00 13



Cu doua luni inainte de lansarea oficiala a Windows XP, noul sistem de operare produs de Microsoft se indreapta catre producatorii de PC-uri.

Softul este programat a fi lansat pe piata pe 25 octombrie si se doreste a reprezenta un nou punct de cotitura in seria sistemelor de operare Microsoft.

Mai mult, producatorii de PC-uri expediaza deja catre distribuitori calculatoare "pregatite pentru XP" al caror software poate fi actualizat imediat ce Windows XP isi face aparitia pe piata.

Pretul pentru un upgrade de la alte versiuni Windows la Windows XP Home Edition se va ridica la 99 de dolari, in timp ce versiunea standard va costa 199$.

Un upgrade la Windows XP Professional, destinat utilizarii in cadrul companiilor, va costa 199$ iar versiunea standard 299$.

Anuntul a fost primit foarte bine de marii producatori de computere precum Dell, Gateway, Compaq si Hewlett-Packard.

La noul sistem de operare s-a lucrat doi ani, perioada controversata pentru Microsoft, mai ales din cauza procesului anti-trust pe care i l-au intentat autoritatile americane. In ultimele luni, concernul a mai fost nevoit sa renunte la o serie de facilitati pe care Windows XP urma sa le includa.

Spre exemplu, compania a trebui sa scoata din sistemul de operare mult-laudatele "smart tag"-uri prin care programul recunostea anumite cuvinte sau caractere, le transforma in link-uri astfel incat utilizatorul sa poata afla mai multe amanunte referitoare la respectivele expresii de pe Internet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels