Business Internaţional

Allianz da 10 mld. euro pentru restul de 42% din AGF

19.01.2007, 16:53 16

Grupul Allianz, cel mai mare asigurator din Europa, va achizitiona pentru 9,8 miliarde de euro pachetul de 42% care ii lipseste pentru a detine in totalitate Assurance Generale de France (AGF), intr-o miscare menita sa-i consolideze pozitia pe piata europeana de profil, scrie Bloomberg.
Allianz, care detine in prezent un pachet de 58% din compania AGF, a oferit 124,43 de euro pe actiune pentru restul de 42%, cu 1,4% mai mult decat valoarea actiunilor la incheierea tranzactiilor bursiere de miercuri, au declarat oficialii companiei. Allianz s-a declarat interesata si de cumpararea participatiilor minoritare la divizia sa de asigurari din Germania, Allianz Leben.
Achizitia AGF, cea mai mare tranzactie a companiei de la preluarea in valoare de 16 mil. euro a Dresder Bank din 2001, vine in contextul in care cel mai mare asigurator european este asteptat sa faca public un profit record pentru 2006. Dupa ce compania Allianz a cumparat investitorii minoritari ai Holding RAS din Italia pentru 5,7 mld. euro in 2005, directorul executiv Michael Diekmann a declarat ca achizitia AGF "a fost o urmare logica". "Afacerea ii avantajeaza atat pe Allianz, cat si pe cei de la AGF, iar pretul este mai mult decat convenabil", a afirmat Frederic Hamm, care detine titluri AGF.
In Romania, filiala locala a grupului Allianz este reprezentata de compania Allianz -Tiriac Asigurari, care ocupa o pozitie de lider pe piata asigurarilor, cu prime brute subscrise pe domeniul asigurarilor generale in valoare de peste 300 mil. euro in anul 2006, avand o cota de piata de 18,6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO