Business Internaţional

Allianz se uita in bilant sa vada ce nu merge

25.03.2003, 00:00 21

Grupul german de asigurari Allianz evalueaza in prezent activitatea unor divizii cu performante slabe pe care ar putea sa le vanda pentru a atrage capital suplimentar, relateaza Financial Times.
Anuntul a fost facut dupa ce, saptamana trecuta, grupul a dezvaluit ca intentioneaza sa atraga 5 miliarde de dolari de pe pietele financiare prin
Allianz a raportat saptamana trecuta o pierdere de 1,2 miliarde de euro pentru 2002.
Allianz a negat ca intentioneaza sa vanda diviziile respective.
Michael Diekmann, care va prelua conducerea grupului luna viitoare, le-a spus insa analistilor ca "rezultatele unor entitati sunt spuse unei analize si reevaluari stricte...echivalentul unei sume de 10 miliarde de euro, din prime anuale".
Analistii au spus ca printre unitatile posibil sa fie destinate vanzarii se afla aproape sigur si divizia americana de asigurari Fireman's Fund, care anul trecut a inregistrat o pierdere de 666 de milioane de euro. De asemenea, potrivit analistilor, se pare ca si in Asia si Europa Centrala exista unitati supuse reevaluarii performantelor.
"Miscarea este un semn ca, in pofida planurilor de a apela la piata de capital, pozitia Allianz este incordata si compania are nevoie de mai mult capital pentru a redeveni profitabila", a spus un analist.
Directorii Allianz au spus ca spera sa atinga anul acesta pragul de rentabilitate si sa treaca pe profit din 2004.
georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels