Business Internaţional

Ankara denunţă Berlinul pentru că a acordat azil politic mai multor militari turci

Ankara denunţă Berlinul pentru că a acordat azil...

Autor: Olimpia Nicolae

11.05.2017, 13:28 76

Ankara ”regretă” decizia Berlinului de a garanta azil ”foştilor militari ce au legături cu organizaţia teroristă a lui Fethullah Gulen”, cleric musulman acuzat de Turcia de organizarea tentativei de lovitură de stat, potrivit unui comunicat al ministerului de Externe.

”Prin această decizie, autorităţile germane demonstrează indulgenţa faţă de mentalitatea tentativei de lovitură de stat”, conform comunicatului, prin care se solicită Germaniei anularea acestor măsuri, ce sunt ”în defavoarea relaţiilor” dintre cele două state.

Autorităţile din Germania au acordat azil politic mai multor militari turci şi familiilor lor care deţineau paşapoarte diplomatice, după ce aceştia au cerut protecţie în urma măsurilor drastice introduse de Ankara după tentativa eşuată de lovitură de stat din Turcia.

Ministerul german de Interne a comunicat că a primit 262 de solicitări de azil politic de la cetăţeni turci care deţin paşapoarte diplomatice.

Introducerea măsurilor drastice împotriva presupuşilor complotişti s-a soldat cu concedierea, suspendarea din funcţii sau arestarea a peste 100.000 de persoane suspectate de legături cu mişcarea clericului Fethullah Gulen sau militanţii kurzi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO