Business Internaţional

ArcelorMittal: Pieţele oţelului se stabilizează, dar rămân fragile

ArcelorMittal: Pieţele oţelului se stabilizează, dar...

Autor: CătăIina Apostoiu

09.05.2016, 00:00 305
ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel al lumii, spune că pieţele din SUA şi Europa sunt în curs de stabilizare după ce exporturile record de oţel ale Chinei de anul trecut au provocat o scădere puternică a preţurilor la nivel mondial, scrie The Wall Street Journal. „Este o revenire însoţită însă de o oarecare preocupare legată de supracapacitatea din China”, a declarat CEO-ul ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, într-un interviu recent. Producătorul cu sediul în Luxemburg, care reprezintă aproximativ 6% din producţia mondială de oţel, a înregistrat o pierdere netă de 416 milioane de dolari în primul trimestru, comparativ cu o pierdere netă de 728 milioane de dolari în perioada similară a anului trecut, sub estimările analiştilor. 

CEO-ul ArcelorMittal a avertizat că piaţa mondială a oţelului este în continuare vulnerabilă la supracapacitatea din China. Acesta a îndemnat guvernele să rămână vigilente cu privire la practicile comerciale neloiale şi la acordarea aşa-numitului statut de economie de piaţă Chinei, statut care ar îngreuna impunerea de tarife asupra importurilor chineze. Producătorul de oţel a anunţat că se aşteaptă ca preţurile în creştere la oţel să se reflecte în întregime în câştigurile sale în cea de-a doua jumătate a anului. Compania şi-a menţinut estimarea pentru EBITDA pe 2016 la un minim 4,5 miliarde de dolari. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO