Business Internaţional

Argentina, sufocată de criza de energie, după ce în luna iulie a fost mai frig decât la Polul Sud

08.08.2010, 14:22 91

Argentina importă cantităţi record de energie, pe măsură cetraversează cea mai friguroasă iarnă din ultimii 40 de ani,temperaturile coborând în unele localităţi sub cele înregistrate înAntarctica, scrie Bloomberg. Vecinii Brazilia şi Paraguay aufurnizat ţării la jumătatea lunii iulie o un volum de electricitaterecord de 1.000 de megawatti pe zi, în timp ce consumul era decirca 20 de ori mai mare. Brokerii din piaţă estimează ca anulcesta consumul de gaz natural lichefiat se va dubla.

"Situaţia se agravează pentru că perioadelă de criză de energiecresc în fiecare an. În 2004 era de circa o săptămână, acum e maimare de o lună", spune Gerardo Rabinovich, director la institutulenergetic General Mosconi, din Buenos Aires.

Pe data de 15 iunie, temperatura minimă înregistrată înArgentina a fost de minus 8,9 grade Celsius, mai frig decât nivelulînregistrat în aceeaşi zi în regiunea Polului Sud controlată deArgentina, conform datelor publicate de agenţia locală demeteorologie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels