Business Internaţional

Ascensiunea Bulgariei în topul competitivităţii, umbrită de un contract câştigat de la statul bulgar

Ascensiunea Bulgariei în topul competitivităţii, umbrită de un contract câştigat de la statul bulgar

Autor: Radu Bostan

10.09.2012, 13:44 1301

Performanţa Bulgariei de a avansa în clasamentul mondial al competitivităţii de pe locul 74, anul trecut, pe locul 62 este pusă la îndoială după ce site-ul de investigaţii Bivol.bg a dezvăluit că o companie asociată cu World Economic Forum (WEF), autorul topului, a câştigat un contract cu statul bulgar.

Astfel, pe 11 mai 2012 firma Estat a câştigat o licitaţie publică pentru un contract în valoare de 440.724 de leva (aproximativ 225.000 de euro), fără TVA, cu obiectul "Cercetare sociologică pentru implementarea, monitorizarea şi evaluarea Programului Operaţional pentru Dezvoltarea Competitivităţii Economiei Bulgare 2007-2013".

Licitaţia a fost organizată de Ministerul bulgar al Economiei, Energiei şi Turismului fără publicare prealabilă în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Estat este deţinută în proporţii egale de Ivo Jelev, CEO-ul companiei, şi de organizaţia de cercetare Center for Economic Development (CED), partenerul oficial al WEF în dezvoltarea raportului asupra competitivităţii. Bivol.bg precizează şi că Estat este un "campion în serie al licitaţiilor publice" în Bulgaria, atât individual, cât şi în cadrul unor asocieri.

Saltul în topul competitivităţii este fără precedent de la includerea Bulgariei în studiul World Economic Forum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels