Business Internaţional

Atac armat asupra personalului OMV din Yemen

Autor: Adrian Voicu

06.10.2010, 14:03 27

Directorul francez al unui contractor al grupului energeticaustriac OMV din Yemen a fost împuşcat mortal de un gardian,miercuri, în incinta companiei, situate în apropierea capitaleiSanaa, informează AFP. Contractorul lucra pentru OMV în calitate deresponsabil cu achiziţiile, conform companiei.

"Gardianul înarmat a deschis focul asupra directorului, strigândAllah Akhbar (Allah este mare)", a declarat o sursă din cadrulserviciilor de securitate, fără a putea preciza dacă atacul a fostmotivat de o dispută personală.

Sediul companiei, care se află la Haddah, la periferia capitaleiSanaa, a fost încercuit de forţele de poliţie după atac, au afirmatalte surse din cadrul serviciilor de securitate.

Agresorul a fost dezarmat, au adăugat acestea.

Wall Street Journal, citând un comunicat al companiei,scrie că nu au existat victime. "Un angajat al cunei companii cucare avem contract a fost rănit grav, un alt angajat a fost uşorrănit", se arată în comunicatul companiei.

Purtătorul de cuvânt al OMV, Michaela Huber, a declarat pentruReuters că compania nu intenţionează să îşi inchidă operaţiunile înregiune. "Orientul Mijlociu este o regiune foarte importantă pentrunoi şi suntem dedicaţi acestei zone".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels