Business Internaţional

Autorităţile de reglementare britanice cer băncilor să facă publică expunerea pe Belgia

Autorităţile de reglementare britanice cer băncilor să facă publică expunerea pe Belgia

Autor: Marius Oncu

04.08.2011, 20:26 815

Autorităţile de reglementare britanice au cerut băncilor dinMarea Britanie să facă publice informaţii privind expunerea faţă desectorul bancar din Belgia şi statul belgian, indicând astfeltemeri legate de extinderea crizei datoriilor suverane la altestate decât cele din sudul Europei.

Lloyds a fost prima bancă care a anunţat expunerea faţă deguvernul belgian şi instituţiile financiare locale, potrivitcotidianului Wall Stret Journal.

"A fost sugestia autorităţii de reglementare pentru sectorulfinanciar să adăugăm şi Belgia pe listă. Acesta este singurul motivpentru care Lloyds a început dă prezinte date", a declaratdirectorul financiar al băncii, Tim Tookey.

Autorităţile au discutat în această privinţă cu băncilebritanice în urmă cu "două-trei săptămâni", în contextul creşteriirandamentelor obligaţiunilor Belgiei, a spus el.

Belgia este analizată tot mai atent de către investitori dincauza nivelului ridicat al datoriilor şi a temerilor privindinstabilitatea politică. Costul de asigurare a datoriilor statuluibelgian împotriva riscului de neplată a urcat cu 61% în iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO