Business Internaţional

BCE aşteaptă noile date statistice înainte de şedinţa din septembrie

BCE aşteaptă noile date statistice înainte de...

Autor: Ştefan Stan

29.08.2016, 09:58 68

Rapoartele legate de inflaţie, încrederea în afaceri şi şomaj vor fi făcute publice în zilele următoare şi arp utea semnala dacă este nevoie de măsuri şi mai puternice de stimulare economică, pentru a susţine revenirea în contextul unui potenţial exit al Marii Britanii, scrie Bloomberg.

Avântul economiilor celor 19 ţări din zona euro au arătat puţine semnale că şi-ar pierde ritmul, iar economiştii de la JPMorgan Chanse şi Danske Bank au retrogradat proiecţiile pentru mai multe măsuri de relaxare de la BCE.

Totuşi, în ciuda impactului relativ restrâns al Brexitului de până acum, executivii din Germania, cea mai puternică economie din spaţiul comunitar, încep să se trezească la realitatea şocului Brexitului şi avertizează că urmează noi.

"Nu cred că datele pe care le vom primi pot fi atât de diferite încăt să se decidă o schimbare pentru pieţe sau la BCE", a spus Peter Schaffrik, şeful strategiei europene de la Royal Bank of Canada. "Inflaţia va creşte puţin, dar nu va reuşi să urce destul de rapid pentru a ne spune că nu mai trebuie să facem nimic", a adăugat el.​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO