Business Internaţional

Bentley prosperă de pe urma dotărilor opţionale, unii clienţi reuşind să dubleze preţul maşinii: Producătorul de automobile a înregistrat în 2023 un profit de 589 de milioane de euro, al doilea cel mai mare din istoria companiei

Bentley prosperă de pe urma dotărilor opţionale, unii...

Autor: Valeriu Dănilă

19.03.2024, 17:17 770

Cheltuilelile generoase pentru opţiuni personalizate au ajutat compania Bentley să înregistreze al doilea cel mai mare profit din istoria sa, scrie FT.

7 din 10 clienţi Bentley au plătit anul trecut peste 40.000 de euro pentru opţionale, în timp ce unii au reuşit să dubleze preţul maşinii adăugând opţiuni.

Un client a solicitat ca bucaţi de lemn din propria sa pădure să fie folosite în interiorul maşinii, iar un altul a adăugat fibră de carbon în valoare de 400.000 de euro pe maşină.

Nivelul de cheltuileli pentru opţiunile personalizate a fost „ameţitor”, a declarat CEO-ul Bentley, Adrian Hallmark.

Cererea pentru vehicule personalizate a ajutat compania să depăşească declinul semnificativ din China, profitul Bentley în 2023 fiind de 589 de milioane de euro.

Bentley a vândut 13.560 de maşini anul trecut, o scădere de 11% faţă de 2022, însă rezultatul este al treilea cel mai bun din istoria sa. Veniturile totale au fost de 2,9 miliarde de euro, în scădere cu 13%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO