Business Internaţional

Berlinul promite investiţii de miliarde de euro în internet rapid

Berlinul promite investiţii de miliarde de euro în...

Autor: Bogdan Cojocaru

17.03.2015, 00:00 427

Ministrul german al transporturilor Alexander Dorbindt a anunţat un proiect major public-privat de investiţii în infrastructura broadband a ţării şi a explicat că accesul la internet rapid este esenţial pentru competitivitatea afacerilor germane, scrie Deutsche Welle. Guvernul german şi companiile din ţară vor să investească peste 10 mld. euro în servicii de internet rapid, a spus Dorbindt. Din suma totală, 8 miliarde de euro vor veni de la industria telecom, un miliard de euro dintr-un pachet de investiţii guvernamentale, iar ce rămâne, prin licitarea frecvenţelor pentru traficul mobil broadband. Din licitaţii, statul ar putea obţine 2 miliarde de euro. 

„Calitatea infrastructurii noastre digitale este chiar mai decisivă atunci când vorbim de competitivitatea companiilor noastre”, a afirmat Dobrindt. El a descris serviciile de internet rapid ca fiind „forţa motrice” pentru noi idei, noi locuri de juncă şi creştere economică. Aproximativ două treimi dintre gospodăriile germane au acces la internet de mare viteză, de cel puţin 50 de megabiţi pe secundă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels