Business Internaţional

BP incearca sa calmeze pietele: "Avem bani suficienti pentru curatarea petrolului"

BP incearca sa calmeze pietele: "Avem bani suficienti pentru curatarea petrolului"
04.06.2010, 11:33 19

Compania British Petroleum (BP) va incerca vineri sa calmezeinvestitorii, in urma dezastrului petrolier din Goful Mexic care adus la scaderea ratingului companiei si deprecierea actiunilor cu34%, scrie Financial Times.

Tony Hayward si Carl-Henric Svanberg, directorul executiv,respectiv presedintele consiliului de administratie, vor sustinevineri dupa-amiaza o conferinta de presa in care intentioneaza saasigure pietele ca societatea are resurse suficiente pentru a opriscurgerea de petrol si a remedia daunele.

Ratingul companiei a fost revizuit in scadere joi de agentiileFitch si Moody's, dupa ce eforturile de stoparea a scurgeriipetroliere cauzate de un accident la o platforma petroliera in lunaaprilie nu au produs niciun rezultat concret. Joi seara insa,compania a anuntat ca operatiunile de sectionare a conductei -prima etapa in incercarea de a acoperi conducta cu un dispozitivcolector - s-au incheiat cu succes.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24