Business Internaţional

Bursa de la New York a închis luni în scădere, afectată de impasul politic din SUA

Bursa de la New York a închis luni în scădere, afectată de impasul politic din SUA

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

26.07.2011, 09:45 68

Bursa de la New York a închis luni în scădere, din cauzaimpasului politic din SUA pe tema ridicării plafonului datoriei destat pentru a evita intrarea ţării în incapacitate de plată(default), însă investitorii sunt convinşi că puterea şi opoziţiavor ajunge la un compromis în timp util.

Trezoreria a anunţat anterior că, dacă membrii Congresului nuvotează ridicarea plafonului datoriei de stat până în data de 2august, guvernul ar putea începe să efectueze plăţi în funcţie depriorităţi, neglijând unele obligaţii financiare.

Rulajul pieţei a fost unul redus chiar şi pentru perioadaliniştită de vară, sugerând că investitorii "stau pe bară" şiaşteaptă rezultatul negocierilor de la Washington. Sentimentulinvestitorilor pare predominant negativ, acţiunile în scăderedepăşindu-le cu mult, ca număr, pe cele care au urcat, deşideclinul a fost slab.

În acest context, indicele Dow Jones Industrial Average a închisîn scădere cu 0,7%, iar Standard & Poor's (S&P) 500 acoborât cu 0,56%, în timp ce piaţa Nasdaq s-a retras cu 0,56%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels