Business Internaţional

Business MAGAZIN. Toate datele indică un singur scenariu: Europa se îndreaptă cu paşi rapizi către prima recesiune de după pandemie. Ţara care s-a transformat în primul motor al declinului

Business MAGAZIN. Toate datele indică un singur...

Autor: Iulian Tenchiu

17.12.2023, 13:11 1198

Zona euro nu va scăpa recesiune, prima după pandemie, arată cele mai recente date. Economia a scăzut pentru al doilea trimestru la rând, scrie Bloomberg.

O redresare uşoară este văzută la începutul anului 2024.

„Există incertitudini cu privire la o revenire. Provocările continuă să provoace turbulenţe în economie, în special cele care vin din creşterea masivă a ratelor dobânzii”, a declarat Joerg Angele, economist la Bantleon Bank.

Încetinirea este condusă de Germania, cea mai mare economie a Europei, care se luptă să se debaraseze de starea de slăbiciune a industriei prelucrătoare. Afectată de o criză bugetară şi de o cerere globală slabă, se aşteaptă ca această ţară să înregistreze o scădere de 0,2% în trimestrul al patrulea - mai mult decât declinul de 0,1% prevăzut iniţial.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO