Business Internaţional

Casa Albă face apel la partide să se unească pentru binele economiei

Casa Albă face apel la partide să se unească pentru binele economiei
07.08.2011, 00:59 270

Casa Albă a făcut apel sâmbătă la unitatea partidelor Democratşi Republican pentru a restabili situaţia economică şi bugetară aţării, la o zi după reducerea ratingului Statelor Unite pentruprima dată în istorie.

"Trebuie să facem mai mult pentru a ne arăta voinţa, capacitateaşi angajamentul nostru de a lucra împreună pentru a face faţăprovocărilor economice şi bugetare", a afirmat purtătorul de cuvântal Casei Albe, Jay Carney, într-un comunicat.

Agenţia de evaluare financiară Standard&Poor's a redusratingul Statelor Unite, pentru prima oară în istorie, de lanivelul maxim "AAA", cu o treaptă, la "AA+". Agenţia şi-ajustificat decizia prin îngrijorările cu privire la deficitulbugetului şi datoriile SUA, citând "riscurile politice".

"Preşedintele crede că este importantă unirea congresmenilorpentru a consolida economia şi a restabili situaţia bugetară", adeclarat Carney, potrivit căruia acordul de reducere a deficituluibugetar încheiat la începutul săptămânii de Congres reprezintă un"pas în direcţia cea bună".

"În următoarele săptămâni, preşedintele va încuraja cu tăriecomitetul special bipartit, precum şi toţi membrii Congresului, săpună angajamentul nostru comun pentru o redresare puternică şi unviitor bugetar curat deasupra diferenţelor ideologice şi politice",a adăugat Carney.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO