Business Internaţional

Cindy Crawford face publicitate apei minerale poloneze

22.04.2003, 00:00 12

Supermodelul Cincy Crawford a semnat un acord cu cea mai mare companie de bauturi racoritoare din Polonia, Hoop SA, si cu partenerul rus Megapak in cadrul campaniei publicitare organizate de acestea cu scopul castigarii unei cote de 7% din piata de apa minerala a Rusiei in decurs de trei ani.
Crawford va participa la o campanie publicitara organizata pe perioada verii, in valoare de 3 milioane de dolari. Astfel, Crawford va aparea intr-un clip publicitar band apa minerala Arctic apartinand companiei Hoop, pentru a se racori in timpul unei sedinte foto pe malul unui rau din afara Los Angeles-ului. Campania urma sa debuteze ieri si sa dureze pana in toamna.
"Credem ca acesta va fi cel mai reusit proiect pe care l-am organizat," a declarat presedintele Megapak, Valeri Ivanov. "Oamenii din Rusia si-au dat seama ca ceea ce beau le influenteaza sanatatea". El spune ca aceasta campanie este numai o parte a unui proiect desfasurat pe o perioada de cinci ani, in valoare de 15 milioane de dolari, proiect al carui scop este castigarea unei cote din piata de apa minerala a tarii, piata ce este departe de a fi saturata.
Natalia Zagvozdina, analist in cadrul Renaissance Capital, a apreciat ca tinta de a atrage 7% din aceasta piata poate fi atinsa avand in vedere bugetul de care se dispune. Apa minerala imbuteliata de compania Hoop provine din izvoare poloneze. Conform noului acord, Megapak va imbutelia apa provenind din izvoare din zona Moscovei sub aceeasi marca.
Megapak produce si imbuteliaza bauturi cum ar fi Hooper's Hooch, Red Devil si Deviatka in cadrul fabricii sale regionale din Moscova. Pana acum, Megapak nu a dispus de o linie de productie proprie, desi PepsiCo a produs Aqua Minerale la fabrica sa in anul 2002.
Compania mixta ruso-polona, denumita Megapak Trading House, va comercializa marcile ambelor companii. Directorul Vassilen Tsanov, care lucreaza in Polonia de 15 ani, se asteapta la vanzari in valoare de 35 milioane de dolari pe acest an.
Rata consumului de apa minerala din in Rusia este mult mai mica decat media europeana.
Cat priveste alegerea modelului Cindy Crawford, directorul de marketing al companiei Hoop a declarat ca "apa joaca un rol important in viata acesteia, Cindy sustinand ca bea doi litri de apa pe zi". catalina.apostoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO