Business Internaţional

Comisia Europeană declanşează procedura de infringement pentru Ungaria pentru că ţara a acordat fonduri UE fără licitaţie publică

Comisia Europeană declanşează procedura de...

Autor: Daniela Stoican

16.07.2014, 17:34 1027

Comisia Europeană a declanşat procedura de infringement împotriva Ungariei din cauza unor nereguli privind sistemul electronic de plată a taxei de autostradă, potrivit agenţiei de ştiri maghiare de stat MTI. Procedura de infringement se declanşează atunci când este încălcată legislaţia UE.

Autorităţile europene acuză Ungaria că a acordat contracte cu fonduri europene unui consorţiu format din două companii pentru crearea şi operarea unui sistem electronic de plată a taxei de autostradă fără să treacă prin procesul de licitaţie. Oficialii CE au iniţiat dialogul pe această temă cu autorităţile din Ungaria din aprilie, dar Budapesta nu a reuşit să convingă Bruxelles-ul că a avut motive să evite procesul de licitaţie publică în acest caz.

Procedura declanşată de CE vizează şi netranspunerea de către Ungaria în legislaţia naţională a mai multor directive europene, precum şi adoptarea de către Ungaria a unei legi privind taxele pe produse ecologice care este incompatibilă cu legislaţia europeană, arată datele postate pe site-ul Comisiei Europene. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO