Business Internaţional

Dat afară de la conducerea HP în urma unui scandal sexual, Mark Hurd devine preşedintele Oracle

Dat afară de la conducerea HP în urma unui scandal sexual, Mark Hurd devine preşedintele Oracle
07.09.2010, 11:23 40

Oracle, a doua mare companie de software din lume, l-a angajatîn funcţia de "co-preşedinte" şi membru al Consiliului deAdministraţie pe Mark Hurd, fostul director general alHewlett-Packard demis din cauza unor acuzaţii de încălcare aconduitei profesionale, transmite Bloomberg citat de Mediafax.

Totodată, Charles Phillips a demisionat din poziţia depreşedinte şi director Oracle, potrivit unui comunicat al companieiamericane.

Hurd a părăsit în luna august conducerea HP după o anchetă înurma căreia s-a determinat, potrivit grupului, că acum fostul CEOnu se face vinovat de hărţuire sexuală, însă a încălcat standardelede business prin raportarea incorectă şi incompletă a unorcheltuieli efectuate în relaţie cu o colaboratoare pe chestiuni demarketing.

Cum arată femeia care l-a dat jos pe cel mai important CEOdin istoria HP în urma unui scandal sexual - GALERIEFOTO

Hurd, un apropiat al directorului general al Oracle, LarryEllison, va ocupa acum poziţia de preşedinte al companiei, alăturide Safra Catz, raportând direct către CEO.

La Hewlett-Packard, Hurd a reuşti să tripleze profitul prinreduceri de costuri şi să extindă afacerile companiei dincolo deoperaţiunile de bază din domeniul computerelor, imprimantelor şicopiatoarelor. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels