Business Internaţional

Dezamăgirea iPhone. Titlurile producătorilor de componente ai Apple au căzut la bursele asiatice după anunţul iPhone 4S

Dezamăgirea iPhone. Titlurile producătorilor de componente ai Apple au căzut la bursele asiatice după anunţul iPhone 4S

Autor: Adrian Voicu

05.10.2011, 10:25 1190

Lansarea iPhone 4S, într-un moment în care mulţi se aşteptau ca gigantul american să prezinte un iPhone 5, a fost întâmpinată negativ pe bursele asiatice, companiile taiwaneze despre care se crede că produc componente pentru telefoanele Apple înregistrând scăderi.

Astfel, Hon Hai Precision Industriy a coborât la bursa din Taiwan cu 1,89%, în timp ce Foxconn Tehcnology a încheiat ziue în cădere cu 6,92%. Printre alte companii care produc componente Apple se numără producătorul de ecrane tactile Wintek, în scădere cu 1,89%, şi TPK Holding, în declin cu 6,92%. Producătorul de lentile de cameră Largan Precision a scăzut cu f6,59%, în timp ce Genius Electronic Optical a avut un declin de 6,95%. Producătorul de circuite Unimicron Technology a avut o scădere de 5,71%, compania de asamblare Pegatron a coborât cu 3,70%, în timp ce producătorul de conectori Cheng Uei Precision a avut o scădere de 3,82%.

Citeste mai multe despreiPhone 4Spe Go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels