Business Internaţional

Dezvăluire cutremurătoare: Fostul şef al armatei britanice spune că ruşii pot cuceri în orice moment Marea Britanie

Dezvăluire cutremurătoare: Fostul şef al armatei...
20.09.2016, 12:34 2383

Forţele armate birtanice nu pot apăra Regatul Unit împotriva unui atac military serios şi au pierdut mult din abilitatea de a lupta în războaie convenţionale, a spus fostul şef al armatei britanice, care s-a retras din activitate, scrie Financial Times.

Generalul Sir Richard Barrons, care a părăsit funcţia în aprilie ca unul dintre cei patru şefi ai armatei, a spus că Marea Britanie se conruntă cu o serie de dificultăţi profunde strategice, care sunt trecute cu vederea pentru a se focaliza pe reducerea bugetelor şi livrarea unor proiecte militare extreme de scumpe, dar din ce în ce mai redundante.  

Memorandumul privat de 10 pagini către Micahel Fallo, ministrul apărării, este cea mai directă critică la adresa sectorului militar din Marea Britanie care a fost făcută publică în ultimii ani. Acest manifest vine la câteva luni după ultima revizuire a cheltuielilor a acordat ministerului apărării un boost semnificativ de finanţare, în ciuda reducerii masive din alte departamente.
 

O campanie rusească aeriană ar învinge rapid Marea Britanie. ”Defensivele anti-aeriene britanice acum sunt reprezentate de 45 de distrugătoare şi destule forţe tereste petnru a proteja doar Whitehall, şi avioanele RAF. Nici o forţă comună şi nici armata Marii Britanii nu ar putea proteja de un atac aerian rusesc”, a spus el.

Barrons susţine că NATO are capabilităţi mult mai mari decât Rusia, dar acestea sunt într-o stare de semi-inactivitate. Ruşii s-ar putea folosi de forţele sale mai mici, dar pregătite pentru a ataca, iar alianţa va trebui să răspundă, deşi nu are pregătit nicin plan. În opinia generalului, totul este cauzat de lipsa unui consens între statele din nord, centru şi sud.

Armata nu este echipată să lupte cu o forţă terestră profesionistă, şi este dominată de Rusia. ”Armata actuală a crescut fiind obişnuită să opereze din baze sigure în mijlocul unor arii de operaţiuni împotriva unor oponenţi care nu fac manevre la scară, nu au mobilitate sau protecţie, nu au apărare anti-aeriană şi fără artilerie, şi cel mai important, fără o forţă aeriană care să răspundă rachetelor convenţionale balistice”, a spus generalul.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO