Business Internaţional

Din ce în ce mai mulţi pasageri pe cursele low cost, însă profiturile nu ating ţintele. Vedeţi aici de ce

Din ce în ce mai mulţi pasageri pe cursele low cost, însă profiturile nu ating ţintele. Vedeţi aici de ce

Autor: Radu Racu

25.07.2011, 16:40 724
Ryanair, cea mai mare companie aerianălow-cost din Europa a ratat ţinta de profit şi petrimestrul al doilea al acestui an, în ciuda creşterii numărului depasageri şi a majorării tarifelor pentru bilete şiservicii auxiliare, cum ar fi costul bagajelor decală, scrie Financial Times.

Scumpirea combustibililor a revendicat oparte din câştigurile companiei, notează cotidianul britanic. Încele trei luni încheiate în luna iunie, Ryanair a cheltuit 427 demilioane de euro pentru combustibili, în creştere cu aproape 50%faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Diferenţa vine însă şidin cauza unor zboruri anulate în intervalul comparativ din 2010din cauza erupţiei unui vulcan din Islanda.


Veniturile Ryanair
au crescut în acelaşi interval cu 30%,la 1,2 miliarde de euro, alimentate de majorarea biletelor cu 11%şi de creşterea numărului de pasageri cu 18%.


Profitul companiei
din perioada respectivă a crescut însănesemnificativ, la 139,3 milioane de euro, faţă de 138,5 milioanede euro în perioada similară a anului trecut. Analiştii se aşteptaula un câştig net de 156,8 milioane de euro pentru trimestrul aldoilea al acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO