Business Internaţional

Economia americană câştigă 80.000 de locuri de muncă. Şomajul a scăzut în octombrie la minimul ultimelor şase luni

Autor: Marius Oncu

04.11.2011, 16:22 245

Şomajul din Statele Unite a scăzut în octombrie la minimul ultimelor şase luni, de la 9,1% în septembrie la 9%, după ce numărul de angajaţi din SUA, excluzând sectorul agricol, a crescut luna trecută.

Noile date privind piaţa muncii şi revizuirea cifrelor anunţate pentru august şi septembrie indică o îmbunătăţire a situaţiei pieţei muncii, notează Reuters.

Numărul de angajaţi, cu excepţia sectorului agricol, a crescut cu 80.000 în octombrie, a anunţat, vineri, Departamentul Muncii, în timp ce analiştii anticipau 95.000 de noi posturi. Datele revizuite pentru august şi septembrie arată că au fost înfiinţate cu 102.000 mai multe locuri de muncă decât s-a anunţat iniţial.

Piaţa muncii rămâne încă punctul sensibil al recuperării economiei SUA, iar progresele în a oferi locuri de muncă celor 13,9 milioane de americani şomeri sunt încă prea lente, potrivit Reuters.

Chiar dacă economia SUA se află în al doilea an de redresare, au fost recuperate doar o parte din cele 8 milioane de slujbe pierdute în timpul recesiunii.

Economia trebuie să crească anual cu 2,5% timp de mai mulţi ani şi să creeze constant cel puţin 125.000 de noi locuri de muncă pentru a evita o creştere a şomajului.

Creşterea economică s-a accelerat la 2,5% în trimestrul al treilea, de la 1,3% în trimestrul doi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO