Business Internaţional

Elicopterele trimise în zonă au reperat epava avionului prăbuşit în sudul Franţei

Elicopterele trimise în zonă au reperat epava avionului...

Autor: Ioana Bojan

24.03.2015, 14:01 450

"Avionul a fost reperat. Acesta s-a prăbuşit într-o zonă inaccesibilă pe cale rutieră", a declarat pentru Europe1 secretarul de stat. "Nimeni nu a putut ajunge la avion până la ora la care vorbim. Pur şi simplu, survolarea cu elicopterele a permis reperarea carcasei avionului şi a câtorva cadavre în jurul avionului", a adăugat Vidalies.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet, citat de France TV, locul accidentului aviatic este greu accesibil deoarece "unele drumuri sunt înzăpezite".

Un avion Airbus A320 al companiei Germanwings, care circula de la Barcelona către Dusseldorf şi avea 148 de persoane la bord, s-a prăbuşit marţi în regiunea Barcelonnette, în sudul Franţei.

Avionul decolase de la Barcelona la ora 10.01 (11.01, ora României) şi urma să ajungă la Dusseldorf, în nordul Germaniei, însă a dispărut de pe ecranele radarelor în jurul orei 11.15 (12.15, ora României). Aparatul de zbor, care avea la bord 142 de pasageri şi şase membri ai echipajului, s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă, în apropierea localităţii Prads-Haute-Bléone (Alpes-de-Haute-Provence).

Acesta este primul avion de linie prăbuşit pe teritoriul Franţei după accidentul unui avion Concorde la Gonesse (Val-d'Oise), în apropiere de Roissy, în iulie 2000.

Postul de televiziune cu specific meteorologic Chaine Meteo a precizat pe Twitter că marţi dimineaţă se înregistrau condiţii meteorologice bune în Alpi. Avionul ar fi traversat totuşi o zonă cu vreme instabilă în Mediterana.

În urma acestui accident, controlorii de trafic aerian renunţă la o grevă prevăzută să înceapă miercuri, a anunţat un sindicat, citat de France TV.

Un pilot al companiei Air France, Gerard Monchablon, a declarat că "nu a fost fum şi nici un zgomot nu a fost auzit de oamenii aflaţi în zona prăbuşirii".

Jandarmeria i-a sfătuit pe locuitorii din zonă să evite să se apropie de locul prăbuşirii, pentru a nu bloca drumurile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO