Business Internaţional

Euro a scăzut la minimul ultimelor 11 luni faţă de dolar

 Euro a scăzut la minimul ultimelor 11 luni faţă de dolar

Autor: Anca Dumitrescu

13.12.2011, 19:47 1060

Euro s-a depreciat marţi la cel mai redus nivel din ultimele 11 luni faţă de dolar, după ce cancelarul german Angela Merkel a respins orice majorare a limitei de finanţare a mecanismului European de Stabilitate (ESM), potrivit unor surse din coaliţia guvernamentală germană, transmite Reuters.

Moneda unică este tranzacţionată în scădere cu 0,5%, la 1,3116 dolari pe unitate, după ce a coborât în timpul tranzacţiilor la 1,3111 dolari pe unitate, nivel minim după jumătatea lunii ianuarie.

"Continuăm să vedem tensiuni în zona euro", a declarat John McCarthy, director general pentru tranzacţii valutare la ING Groep în New York.

El a arătat că diviziunile duc la deprecierea euro, care era deja pe un trend descendent.

Merkel a făcut afirmaţia la o întâlnire cu uşile închise cu parlamentarii conservatori.

Cancelarul german a răspuns astfel unui comentariu al preşedintelui Consiliului European Herman Van Rompuy, conform căruia până în martie va fi finalizată o analiză referitoare la limita de 500 de miliarde de euro a ESM, pentru a stabili dacă este sau nu adecvată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO