Business Internaţional

Ferrari, evaluat la 9,8 miliarde de dolari

Ferrari, evaluat la 9,8 miliarde de dolari

Sergio Marchionne, preşedintele Ferrari, susţine că Ferrari are o valoare de cel puţin 10 miliarde de euro (11,4 miliare de dolari). Mediafax Foto

Autor: CătăIina Apostoiu

12.10.2015, 00:06 2493

Producătorul italian de automobile de lux Ferrari se aşteaptă să vândă acţiuni în SUA la un preţ cuprins între 48 şi 52 de dolari pe acţiune, ce ar putea plasa valoarea companiei la 9,8 miliarde de dolari, scrie CNBC. Compania-mamă a producătorului, grupul Fiat Chrysler Automobiles, va vinde până la 10% din Ferrari în cadrul vânzării de acţiuni către public şi va utiliza suma obţinută pentru a-şi finanţa o parte din ambiţiosul plan de redresare ce are drept ţintă creşterea vânzărilor grupului la nivel mondial la 7 milioane de unităţi până în 2018.

Intervalul de preţ anunţat s-ar putea dovedi satisfăcător pentru preşedintele Ferrari, Sergio Marchionne, care susţinuse că Ferrari are o valoare de cel puţin 10 miliarde de euro (11,4 miliare de dolari). Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ar putea obţine până la 982 milioane de dolari în urma ofertei.  Ferrari se aşteaptă să se listeze pe bursa newyorkeză sub simbolul RACE.

Debutul său pe Wall Street este aşteptat săptămâna viitoare. În urma ofertei, deţinerea FCA în cadrul Ferrari se va reduce la 80% de la 90%, FCA intenţionând să distribuie deţinerea rămasă propriilor acţionari anul viitor. Piero Ferrari, vicepreşedinte şi fiu al fondatorului Enzo, care a decedat în 1988, îşi va păstra pachetul de 10% din acţiunile Ferrari. 

Celebrul producător italian spune că se aşteaptă să raporteze venituri de aproximativ 720-730 milioane de euro pe trimestrul încheiat pe 30 septembrie, în creştere cu 9-10% faţă de perioada similară a anului trecut. 

AFACERI DE LA ZERO