Business Internaţional

Finanţele Ucrainei, cu un picior în groapă. Programul FMI de împrumut cu Kievul este în pericol

Finanţele Ucrainei, cu un picior în groapă. Programul...

Autor: Anca Dumitrescu

18.12.2015, 15:54 149

Dezacordurile din Parlament legate de reforma fiscală şi proiectul de buget au împiedicat deblocarea celei de-a treia tranşe de împrumut din partea FMI, de 1,7 miliarde de dolari, într-o perioadă în care neînţelegerile din coaliţie au provocat temeri că guvernul ar putea cădea.

Guvernul a încercat să ajungă la un acord cu Parlamentul, referitor la propunerile în domeniul fiscalităţii, dar FMI a anunţat că discuţiile de joi au echivalat cu respingerea reformelor prevăzute în programul cu Fondul.

"Aprobarea unui buget care să includă reducerea deficitului bugetar la 3,7% din PIB este o condiţie esenţială pentru finalizarea programului cu FMI", a declarat David Lipton, prim-adjunct al directorului general al Fondului.

El a avertizat că aprobarea unui buget care deviază de la obiectivele programului pentru 2016 şi cele pe termen mediu va întrerupe programul cu Fondul şi finanţarea internaţională asociată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO