Business Internaţional

Grupul Morgan Stanley intra in atentia autoritatilor americane pentru inducerea in eroare a investitorilor

12.05.2010, 19:03 20

Autoritatile federale din SUA investigheaza daca grupulfinanciar Morgan Stanley a indus in eroare investitorii in privintaunor tranzactii cu instrumente derivate, au afirmat surse apropiatesituatiei, citate de cotidianul Wall Street Journal, informeazaMediafax.

Grupul este suspectat ca ar fi contribuit la creareainstrumentelor respective si in anumite situatii a facut plasamenteimpotriva acestora, au afirmat sursele.

"Nu am fost contactati de catre Departamentul de Justitie inprivinta unor tranzactii vizate de articolul din Wall StreetJournal si nu avem cunostinta despre o astfel de investigatie", adeclarat directorul general al Morgan Stanley, in timpul uneiconferinte de presa organizate la Tokio.

Investigatia s-a desprins dintr-o ancheta mai ampla a Comisieipentru Bursa si Valori Mobiliare din SUA, lansata in 2009, pentru aanaliza tranzactiile cu obligatiuni garantate prin ipoteci derulatede mai mult de o duzina de firme de pe Wall Street. Cititi maimulte pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels