Business Internaţional

Honeywell anunta redresarea industriei aerospatiale

22.07.2004, 00:00 14

Honeywell International Inc., cel mai mare furnizor de componente electronice pentru cockpit, a anuntat o crestere a profitului de 13% pentru cel de al doilea trimestru, in conditiile unei majorari a cererii din partea producatorilor de aeronave, relateaza Bloomberg.
Profitul a urcat la 361 de milioane de dolari, sau la 42 de centi per actiune, de la un nivel de 319 milioane de dolari (37 centi per actiune) cu un an mai devreme. Vanzarile s-au majorat cu 11%, la 6,39 miliarde de dolari, cresterea cea mai mare, de 20%,  avand loc in sectorul aerospatial comercial.
Honeywell a beneficiat de cresterea economei americane de 4% pe acest trimestru si implicit de comenzi cu valoare de peste 1,5 miliarde de dolari din partea Boeing Co. si a armatei americane.
"Toate cele patru sectoare in care este implicata compania Honeywell au inregistrat o crestere a vanzarilor", a afirmat directorul executiv David Cote. Unitatea aerospatiala, cea mai mare afacere a companiei, a castigat cel de-al treilea contract pentru echiparea noului aparat 7E7 de la Boeing, valoarea muncii prestate fiind de peste 2,5 miliarde de dolari. Vanzarile acestei unitati au crescut cu 14%.
"Domeniul aviatiei comerciale a trecut prin vrenuri grele, dar acum au aparut semne de redresare, fapt incurajator pentru Honeywell", a afirmat Brian Hannon, analist la Delaware Management Co.
Actiunile Honeywell au scazut cu 44% in ultimii cinci ani, una dintre cele mai slabe performante ale companiilor din domeniu. Marti o actiune valora 35,90 de dolari pe bursa din New York.
Semnele redresarii traficului aerian comercial dupa criza ce a urmat evenimentelor de la 11 septembrie 2001 sunt benefice pentru Honeywell, care vinde componente precum echipamente de cockpit, roti si frane pentru Boeing si Airbus, cei mai importanti producatori mondiali de aeronave.
Cote a disponibilizat peste 16.000 de locuri de munca in ultimii trei ani schimband totodata procesul de productie in scopul reducerii cheltuielilor.
In aprilie, Honeywell a anuntat o estimare a profitului pe intregul an situata intre valorile de 1,50 si 1,60 de dolari per actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO