Business Internaţional

Ce se întâmplă cu moneda unică? Euro s-a depreciat timp de 9 săptămâni consecutive faţă de dolar, cea mai lungă perioadă din istorie. „Ne aşteptăm ca deprecierea euro să prindă avânt, nu doar împotriva dolarului, dar şi faţă de alte valute”

Ce se întâmplă cu moneda unică? Euro s-a depreciat...

Autor: Valeriu Dănilă

15.09.2023, 14:09 1524

Moneda unică a scăzut pentru a noua săptămână consecutivă, cel mai mare declin de la lansarea acesteia în urmă cu două decenii, scrie Bloomberg. Euro a pierdut 5,6% faţă de dolar, tranzacţionându-se în prezent aproape de cele mai scăzute niveluri din martie.

Traderii au renunţat la Euro în ultimele două luni pariind că Banca Centrală Europeană este aproape de a încheia ciclul de înăsprire monetară din cauza veştilor tot mai proaste din economie. Această opinie a fost întărită ieri când Christine Lagarde a majorat dobânda cheie pentru a zecea oară, semnalând totuşi că ratele au atins un vârf.

„Banca Centrală Europeană a mai oferit un motiv pentru shortarea monedei faţă de dolar”, a explicat Dipak Shah, head of G-10 FX options trading la Nomura Holdings. „Ne aşteptăm ca deprecierea euro să prindă avânt, nu doar împotriva dolarului, dar şi faţă de alte valute”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO