Business Internaţional

LNM isi intareste pozitia in Polonia

25.02.2004, 00:00 15



Producatorul anglo-olandez LNM a castigat o etapa importanta in lupta sa pentru preluarea companiei siderurgice poloneze Huta Czestochowa, dupa ce a primit drepturi exclusive de negociere, valabile pana la sfarsitul lunii martie, potrivit anuntului facut de Janusz Kwiatkowski, purtatorul de cuvant al Ministerului Trezoreriei.



Astfel, LNM a reusit sa castige competitia cu compania rivala ucraineana Industrial Union of Donbas (IUD), desi acesta din urma era vazuta drept favorita, conform declaratiilor din presa poloneza.



"TF Silesia, agentia guvernamentala responsabila pentru privatizarea companiei siderurgice, a acordat dreptul exclusiv de negociere grupului LNM", a declarat Kwiatkowski pentru Interfax. "Daca cele doua companii nu ajung la un acord comun, exclusivitatea va fi acordata IUD", a adaugat Kwiatkowski.



Insa IUD este departe de a fi multumita de acest anunt. Reprezentantii companiei au precizat in cadrul unei conferinte de presa tinuta in Varsovia ca



cer in mod oficial o justificare pentru decizia luata si daca nu vor fi multumiti de raspunsul primit vor ataca decizia respectiva.



LNM, aflat in proprietatea omului de afaceri Laskmi Mittall, este cel de-al doilea producator de otel din lume si a cumparat recent combinatul polonez Polskie Huty Stali, pentru care a platit circa un miliard de dolari. In Romania, LNM detine Combinatul Ispat Sidex Galati si societatile Tepro Iasi, Petrotub Roman si Siderurgica Hunedoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels