Business Internaţional

Londra a făcut peste Tamisa ce a vrut să facă Bucureştiul peste Herăstrău: prima telegondolă din transportul public. Galerie FOTO

no title

Emirates Air Line

Autor: Radu Racu

29.06.2012, 16:08 2186

Autorităţile londoneze au inaugurat joi primul serviciu de transport public cu telegondola, pe deasupra râului Tamisa, un traseu care oferă o privelişte spectaculoasă asupra părţii de est a oraşului, scrie presa britanică.

Telegondola botezată Emirates Air Line a costat circa 55 de milioane de euro iar 80% din finanţare a fost asigurată de compania arabă. Cabinele traversează râul Tamisa la o altitudine de 92 de metri într-un interval de cinci minute. O călătorie cu Emirates Air Line costă 5,3 euro, în timp ce un bilet de metrou costă 4 euro.

Sistemul de telegondolă poate transporta 2.500 de oameni în fiecare oră pe sens, echivalentul a 30 de autobuze. Râul Tamisa poate fi traversat în prezent prin tuneluri subterane şi câteva poduri.

Şi pentru Bucureşti există un proiect de construire a unei telegondole care ar trebui să lege nordul de estul capitalei, într-o cursă de 25 de minute. Conform proiectului prezentat în vara anului 2011, sistemul de telegondolă are o capacitate de transport de 1.500 de persoane pe oră, pe sens. Lungimea reţelei este de 10 kilometri iar înălţimea stâlpilor este de 85 de metri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO