Business Internaţional

Marea Britanie raportează 7 cazuri de E. coli

Autor: Adrian Voicu

02.06.2011, 12:58 178

Numărul total de cazuri de contaminare cu bacteria E. Coli dinMarea Britanie a ajuns la şapte după ce Agenţia de Protecţie aSănătăţii (HPA) din această ţară a anunţat că încă trei britaniciau fost infectaţi, informează BBC.

Se crede că pacienţii au contractat bacteria în Germania, treidintre ei dezvoltând complicaţii.

La nivelul întregii Europe numărul contaminărilor a depăşitcifra de 1.500 de persoane, 17 murind - 16 în Germania şi 1 înSuedia.

HPA a amintit britanicilor ca, în cazul în care viziteazăGermania, să evite consumul de castraveţi, salate sau roşii înstare crudă.

Multe cazuri de contaminare cu Escherichia Coli se dezvoltă însindromul hemolitic şi uremic (SHU), care la început se manifestăprin scaune lichide cu sânge. SHU reprezintă o complicaţie lanivelul rinichilor, care distruce globulele roşii şi poate afectasistemul nervos central.

"Este neobişnuit ca adulţii să sufere de SHU. De obicei,afectează copii şi oamenii maturi, dar ce am văzut până acum estefaptul că sunt afectate în principal tinerele femei de acestsindrom", a declarat pentru BBC doctorul Dilys Morgan, din cadrulHPA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO