Business Internaţional

Mittal Steel a devenit mai profitabil

11.02.2005, 00:00 13



Grupul Mittal Steel, cel mai mare producator de otel din lume, a anuntat pentru anul trecut un profit net de trei ori mai mare in raport cu rezultatul din 2003, de 4,7 miliarde de dolari (3,67 miliarde euro), sustinut de vanzarile pe piata chineza si majorarea cotatiei bursiere a otelului.



Venitul Mittal Steel a urcat cu 132%, ajungand la 22,2 miliarde de dolari (17,36 miliarde euro). Compania estimeaza pentru 2005 o majorare a livrarilor cu 19,9 milioane de tone de produse din otel, pana la 62 de milioane de tone.



"Preocuparea noastra a fost obtinerea unor costuri de productie cat mai scazute, ceea ce se observa in raportul dintre profitul operational si venituri, care a fost in 2004 de 27,7%. Privind catre viitor, anticipam o cerere stabila pe parcursul acestui an", a declarat directorul executiv al companiei, Lakshmi Mittal.



Mittal Steel va deveni cel mai mare producator mondial de otel, depasind firma franceza Arcelor, in martie 2005, cand va finaliza preluarea companiei americane International Steel Group, pentru 4,5 miliarde de dolari (3,52 miliarde euro).



La inceputul lunii ianuarie, Mittal Steel a patruns pe piata chineza, prin achizitia unui pachet de actiuni al Hunan Valin Steel Tube & Wire, a opta companie locala, in schimbul a 314 milioane de dolari (246 milioane euro).



Anul trecut, pretul otelului pe pietele internationale s-a dublat, influentat de crestere accelerata a cererii pe piata chineza si oferta insuficienta de minereu de fier. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO