Business Internaţional

Obama: Europa de Est este un model pentru democraţiile tinere din Orient

Obama: Europa de Est este un model pentru democraţiile tinere din Orient

Obama a efectuat prima sa vizită ca preşedinte în Europa de Est

Autor: Constanta Catalina Apostoiu

29.05.2011, 23:38 358

Preşedintele american Barack Obama a efectuat prima sa vizită capreşedinte în Europa de Est, o regiune al cărei model detransformare speră să fie copiat în Orientul Mijlociu şi Africa deNord, potrivit Wall Street Journal. Obama s-a întâlnit vineri cu oserie de lideri din regiunea Europei Centrale şi de Est, pentru aprimi de la aceştia detalii despre tranziţia economiilor lor de lacomunism la democraţie în urma prăbuşirii Uniunii Sovietice.

"Înflorirea libertăţii şi creşterii economice din aceastăregiune ne inspiră foarte mult", a declarat preşedintele american.În februarie, odată cu înregistrarea primelor proteste în Libia,Obama şi-a însărcinat consilierii să studieze alte modele detranziţie către democraţie pe baza cărora s-ar putea creiona ostrategie americană mai amplă în regiune. Europa Centrală şi deEst, a concluzionat preşedintele american, oferă cel mai bunexemplu al unei economii regionale stabile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO