Business Internaţional

Operatorul japonez Mercari vrea să se extindă rapid pe piaţa din Statele Unite

Operatorul japonez Mercari vrea să se extindă rapid pe...

Autor: Alexandra Cepăreanu

09.04.2018, 20:10 279

Operatorul Japonez Mercari îşi propune extinderea rapidă pe piaţa din SUA, după ce runda recentă de finanţare a sporit valoarea companiei cu peste 2 miliarde de dolari, scrie Reuters.

Mercari oferă o piaţă de comerţ online destinată persoanelor fizice pentru tranzacţionarea articolelor second-hand, în primul rând printr-o aplicaţie pentru smartphone în Japonia, Marea Britanie şi Statele Unite, unde afacerile sale sunt conduse de fostul director al companiei Facebook inc, John Lagerling.

Compania a fost fondată în 2013 şi este un exemplu rar al unui unicorn japonez – un start-up cu o valoare de piaţă de peste 1  miliard de dolari.

„Nu putem avea succes la nivel global dacă nu avem succes pe piaţa din SUA. Dacă serviciul este acceptat de America va deveni un serviciu universal”, a spus Shintaro Yamada, fondator şi director executiv al Mercari într-un interviu.

Compania japoneză care importă şi vinde îmbrăcăminte şi încălţăminte la mâna a doua de la producători de renume, a câştigat luna trecută 5 miliarde de yeni, adică 47 de milioane de dolari, fiind evaluată la 252 de miliarde de yeni, dublu faţă de acum doi ani.

Mercari a aplicat la bursa Tockyo Stock Excange în luna iulie 2017 şi aşteaptă o ofertă publică anul acesta pentru a se dezvolta.

În Statele Unite, reprezetanţii Yamada au spus că Mercari nu are competitori direcţi care să se concentreze pe vânzarea diretă şi rapidă a produselor second-hand, precum e-Bay, site care este utilizat de persoanele pasionate de modă.

Pe piaţa Statelor Unite giganţii din domeniul tehnologic precum Amazon.com sunt o provocare pentru companiile online japoneze.

Aplicaţia pentru smartphone a companiei Mercari  are peste 30 de milioane de descărcări pe piaţa din Statele Unite,  în comparaţie cu 60 de milioane pe piaţa din Japonia.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO