Business Internaţional

Optimism pe bursa americană, în ciuda scumpirii petrolului

 Optimism pe bursa americană, în ciuda scumpirii petrolului

Autor: Radu Racu

07.03.2011, 17:52 27

Indicii bursieri de pe Wall Street au deschisşedinţa de luni pe creştere, în ciuda scumpirii petrolului, după ceîn piaţă au apărut informaţii legate de oferte de achiziţii înmediul coproratist, scrie Reuters. Indicele DowJones a urcat cu 0,27%, Standard & Poor's500 cu 0,35%, iar Nasdaq a avansat cu0,34%.

Western Digital, al doilea mare producătormondial de unităţi de stocare pentru calculatoare,va cumpăra de laHitachi divizia de profil, într-un acord evaluat la 4,3 mld.dolari. Totodată, ziarul britanic Sunday Times a scris luni căLondon Stock Exchange este interesată de preluareaNasdaq OMX Group, la câteva săptămâni după ce bursa londoneză aanunţat fuziunea cu operatorul bursei din Toronto.

Preţul petrolului WTI, de referinţă în SUA, acrescut luni pe pieţele asiatice cu peste doi dolari, la 106 dolaripe baril, din cauza temerilor generate de războiul civil din Libia.Cotaţia ţiţeiului cu livrare în aprilie a urcat cu până la 2,02dolari, la 106,44 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel dinseptembrie 2008, susţinând posibilitatea ca preţul ridicat alenergiei să afecteze creşterea economică globală.

Preţul petrolului Brent a urcat luni cu 1,31dolari, la 117,28 dolari pe baril, cu peste doi dolari sub maximulacestui an şi al ultimilor doi ani şi jumătate, de 119,79 dolari pebaril, atins pe 24 februarie. Diferenţa dintre cotaţia de referinţăpe piaţa americană şi preţul petrolului Brent s-a restrâns la circa11 dolari, de la peste 15 dolari săptămâna trecută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels