Business Internaţional

Pakistan şi Bangladesh au blocat accesul la YouTube, pe fondul protestelor islamice

 Pakistan şi Bangladesh au blocat accesul la YouTube, pe fondul protestelor islamice

Autor: Cătălina Butan

18.09.2012, 11:37 166
 

Pakistan şi Bangladesh au restricţionat accesul la Youtube, site-ul de video sharing deţinut de Google, pentru a împiedica oamenii să vadă un film ofensator la adresa Islamului, care a provocat manifestaţii violente din Orientul Mijlociu până în Asia de Sud-Est, scrie Bloomberg.

Filmul, care îl înfăţişează pe profetul Mohamed drept un afemeiat, a generat o serie de atacuri violente la adresa americanilor şi europenilor din lumea islamică. Ambasadorul Statelor Unite în Libia, Chris Stevens şi alţi trei funcţionari au fost ucişi săptămâna trecută în atacul asupra consulatului din Benghazi. De asemenea, protestanţi musulmani în Tunisia şi din alte regiuni au fost omorâţi în urma conflictelor cu forţele militare.

Premierul Pakistanului, Raja Pervez Ashraf a declarat că accesul la site-ul Youtube va fi blocat până când videoclipul va fi înlăturat. "Acest material blasfemitor nu va fi tolerat", a mai declarat Ashraf.

În Bangladesh, autorităţile au luat aceleaşi măsuri.

La sfârşitul săptămânii trecute, Google a anunţat că a restricţionat accesul la film în India şi Indonezia, supunându-se legilor locale. Youtube, site-ul cu peste 2 miliarde de vizualizări pe zi, a interzis filmul şi în Libia şi Egipt.

Trailerul de 14 minute postat de Youtube prezintă şi un atac fictiv al musulmanilor asupra unei familii creştine dar şi o scurtă introducere a originilor islamice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels