Business Internaţional

Presa internaţională: Preşedintele Chinei plănuieşte o vizită în Rusia

Presa internaţională: Preşedintele Chinei plănuieşte...

Autor: Cosmin Pirv

13.03.2023, 10:55 60

Preşedintele chinez Xi Jinping plănuieşte să călătorească în Rusia pentru a se întâlni cu omologul său, Vladimir Putin, potrivit unor surse citate de Reuters.

Planurile pentru o astfel de vizită vin în contextul în care China s-a oferit să medieze pacea în Ucraina, un efort care a fost întâmpinat cu scepticism în Occident, având în vedere sprijinul diplomatic al Chinei pentru Rusia.

Agenţia rusă de ştiri Tass a anunţat în 30 ianuarie că Putin l-a invitat pe Xi să facă o vizită în Rusia în primăvară. Wall Street Journal a raportat luna trecută că o vizită la Moscova ar putea avea loc în aprilie sau la începutul lunii mai.

Ministerul de Externe al Chinei nu a răspuns la o solicitare de comentarii cu privire la posibilitatea ca Xi să meargă la Moscova, iar Kremlinul a refuzat să comenteze.

Luna trecută, Putin l-a găzduit pe diplomatul de top al Chinei, Wang Yi, într-o vizită la Moscova.

China şi Rusia au încheiat un parteneriat în februarie 2022, când Putin a vizitat Beijingul pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă, cu câteva săptămâni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, iar cele două părţi au continuat să reafirme soliditatea legăturilor lor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels