Business Internaţional

Profitul Santander creste cu 55%

27.07.2007, 18:36 10

Banco Santander, cea mai mare banca a Spaniei si principalul candidat pentru achizitia diviziilor din Brazilia si Italia a ABN Amro, a inregistrat in trimestrul doi al acestui an o crestere a profitului datorita vanzarilor de active si a majorarii veniturilor din Spania, America Latina si Marea Britanie, scrie Bloomberg.
Profitul net s-a apreciat cu 55%, la 2,55 mld. euro, de la 1,72 mld. euro in aceeasi perioada a anului trecut. Castigurile inregistrate au depasit 2,51 mld. euro, media estimarilor realizate de sase analisti chestionati de Bloomberg. Cea mai mare crestere a profitului au raportat filialele din Spania si America Latina pe masura ce banca scoate la vanzare active pentru
a-si finanta achizita de 19,9 mld. euro a diviziilor ABN Amro.
"Au o afacere profitabila insa piata locala va deveni foarte dura pentru Santander", a declarat Andrew Lynch, care gestioneaza echivalentul a 12 miliarde de dolari (8,7 mld. euro) in cadrul Schroder Investment Management, fond de investitii care a vandut actiuni Santander in valoare de 75 milioane de euro in ultimele doua luni.
Castigurile bancii s-au apreciat semnificativ in luna iunie a acestui an cand vanzarea pachetului de actiuni de 1,8% detinut in cadrul bancii italiene Intesa Sanpaolo, ce a determinat un venit de 599 milioane de euro, potrivit bancii. Profitul net fara a lua in calcul vanzarile de active s-a apreciat cu 22%, la 2,09 miliarde de euro, potrivit bancii spaniole.
Actiunile bancii s-au depreciat cu 1,7% in acest an in comparatie cu cresterea de 0,4% a titlurilor BBVA, cea de-a doua mare banca a Spaniei care la mijlocul saptamanii a raportat o crestere a profitului de 1,1% in primul semestru al acestui an la 3,37 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels