Business Internaţional

Publicaţia The Washington Post va fi vândută fondatorului Amazon, pentru 250 mil. dolari

Veniturile publicaţiei The Washington Post au scăzut cu 7% anul trecut, la 581,7 milioane de dolari, faţă de 622,5 milioane de dolari în 2011. Foto: AFP

Veniturile publicaţiei The Washington Post au scăzut cu 7% anul trecut, la 581,7 milioane de dolari, faţă de 622,5 milioane de dolari în 2011. Foto: AFP

Autor: Madalina Cerban

06.08.2013, 19:31 138

Publicaţia americană The Washington Post va fi vândută lui Jeff Bezos, fondatorul şi directorul executiv al retailerului online Amazon, pentru suma de 250 milioane dolari, informează washingtonpost.com.

The Washington Post este ziarul cel mai răspândit publicat în Washington DC, capitala SUA, şi totodată cel mai vechi din zonă, fiind fondat în 1877.

Oficialii de la The Washington Post Company au anunţat luni că au ajuns la o înţelegere cu Jeff Bezos pentru a-i vinde principalul titlu din portofoliul companiei, care este controlată de mai multe generaţii de familia Graham.

Jeff Bezos, ale cărui investiţii l-au transformat într-unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, va plăti 250 de milioane de dolari cash pentru cotidianul The Washington Post şi pentru publicaţiile afiliate acestuia.

Grupul Amazon nu va avea niciun rol în această tranzacţie. Jeff Bezos va cumpăra în nume personal publicaţia The Washington Post şi va deveni unicul proprietar al acestui cotidian în momentul în care tranzacţia va fi finalizată, lucru estimat să se întâmple în aproximativ două luni.

The Post Co. va primi o nouă denumire, care nu a fost încă stabilită, şi va continua să fie tranzacţionată la bursă, însă fără a mai include în portofoliul său cotidianul.

Veniturile operaţionale ale diviziei de publishing a The Washington Post Co., în care The Washington Post este cel mai important titlu, au scăzut cu 44% în ultimii şase ani. Cu toate că The Washington Post este una dintre cele mai populare surse de ştiri online, tirajul în print al publicaţiei s-a diminuat cu 7% în prima jumătate a acestui an.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.08.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO