Business Internaţional

Reuters: Bursa din Japonia a devenit aproximativ la fel de ieftină precum piaţa din România

Reuters: Bursa din Japonia a devenit aproximativ la fel de ieftină precum piaţa din România

Autor: Marius Oncu

19.06.2011, 15:12 497

Bursa din Japonia a devenit aproximativ la fel de ieftină precumpieţele din România sau Argentina, după ce cotaţiile de la Tokyo ascăzut puternic în urma cutremurului din martie şi a problemelor dela centrala nucleară de la Fukushima, potrivit Reuters.

Investitorii ar putea reveni pe bursa de la Tokio, noteazăReuters, dar numai dacă Japonia poate depăşi impasul politic careblochează măsurile necesare pentru a face faţă dezastrului dinsectorul nuclear şi supraîndatorării publice.

Cele mai atent analizate sunt companiile mari, care au devenitieftine după ce piaţa s-a prăbuşit în ultimele luni, şi audemonstrat că pot rezista în pofida problemelor de aprovizionare şicapacităţii de producţie, care este acum repusă în funcţiuneîntr-un ritm mai rapid decât cele mai optimiste aşteptări.

Datele Thomson Reuters StarMine arată că Japonia setranzacţionează la cel mai mare discount din rândul statelor cuburse dezvoltate, la numai de opt ori valoarea profiturilorviitoare, comparativ cu 10,5 ori în Asia şi 12,7 ori în StateleUnite.

Asta înseamnă că bursa din Japonia se tranzacţionează laaproximativ acelaşi nivel cu Argentina şi România, potrivitStarmine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO