Business Internaţional

Secretarul american al Apărării, James Mattis: "Nicio îndoială" că regimul Assad este "responsabil" pentru atacul cu arme chimice din Siria

Secretarul american al Apărării, James Mattis: "Nicio...

Autor: Mircea Olteanu

12.04.2017, 07:40 92

"Am analizat personal datele şi nu există nicio îndoială că regimul sirian este responsabil pentru decizia de a ataca şi pentru atacul în sine", a declarat oficialul american în cadrul unei conferinţe de presă la Pentagon.

Mattis a mai afirmat că regimul de la Damasc a încălcat legile internaţionale în mod deliberat şi repetat, adăugând că atacul american a fost o reacţie la atacul cu arme chimice asupra civililor, inclusiv copii.

Secretarul american al Apărării a mai avertizat că Statele Unite vor continua să reacţioneze în cazul în care Assad va continua să folosească arme chimice.

"Prioritatea noastră rămâne înfrîngerea ISIS (Stat Islamic)", a declarat Mattis, precizând că organizaţia teroristă reprezintă o ameninţare clară şi imediată pentru Europa şi State Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels