Business Internaţional

Serviciile ucrainene de securitate SBU lansează o operaţiune "antiteroristă" în ţară

Serviciile ucrainene de securitate SBU lansează o...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

19.02.2014, 18:22 628

Serviciile ucrainene de securitate SBU au anunţat miercuri lansarea unei operaţiuni "antiteroriste" la nivel naţional, împotriva unor grupări radicale pe care le consideră responsabile de reizbucnirea violenţelor care s-au soldat cu 26 de morţi la Kiev, relatează AFP.

"Grupările extremiste şi radicale ameninţă, prin acţiunile lor, viaţa a milioane de ucraineni", a apreciat SBU într-un comunicat.

"În acest context, Serviciul de Securitate şi Centrul antiterorist din Ucraina au decis astăzi (miercuri) să lanseze pe teritoriul ucrainean o operaţiune antiteroristă", adaugă SBU.

"Asistăm, în prezent, la o folosire a forţei deliberate şi ţintite, prin incendieri, omoruri, luări de ostatici, intimidarea populaţiei, în scopuri criminale. Totul prin utilizarea armelor de foc", subliniază Securitatea.

Peste 1.500 de arme de foc şi 100.000 de piese de muniţie au trecut "prin mâna criminalilor" începând de marţi, potrivit aceleiaşi surse.

Ucraina se confruntă, de-acum, cu "acte teroriste concrete", a apreciat SBU.

Confruntări violente au izbucnit marţi în capitala ucraineană, Kiev, între manifestanţi care susţin opoziţia şi poliţişti, soldate cu 26 de morţi, determinându-i pe europeni să ridice tonul şi să agite ameninţarea unor sancţiuni împotriva celor care se fac vinovaţi de reprimare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24