Business Internaţional

Soros şi-a lichidat aproape total investiţiile de 800 mil. dolari în aur

Soros şi-a lichidat aproape total investiţiile de 800 mil. dolari în aur

Autor: Bogdan Cojocaru

17.05.2011, 16:51 4852

Miliardarul George Soros şi-a lichidat aproape în totalitate, înprimul trimestru, plasamentele în aur în valoare de 800 de milioanede dolari, cu mult înaintea unei scăderi a preţurilor materiilorprime cauzate printre altele de zvonuri că investitorul renunţă laactivele sale în aur, transmite Reuters.

Soros, care considera aurul ca fiind "bula speculatoriesupremă", a fost însoţit în această retragere de alţi investitoricu nume mari, precum Eric Mindich şi Paul Touradji, în timp ce JohnPaulson a rămas pe poziţii.

Preţul aurului a crescut în primele trei luni pentru al zeceleatrimestru consecutiv, atingând niveluri record de peste 1.400 dedolari pe uncie, datorită turbulenţelor politice din OrientulMijlociu şi Africa de Nord şi îngrijorărilor legate de crizadatoriilor din Europa. Pe 2 mai, cotaţia metalului preţios a ajunsla 1.575 de dolari uncia. Ulterior, preţul s-a redus cu peste 5% încontextual celor mai mari scăderi ale cotaţiilor materiilor primede după 2008, după ce Wall Street Journal a relatat că Soros FundManagement a vândut active de aur.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO