Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Catalina Apostoiu

14.07.2011, 00:01 40

Compania finlandeză Elcoteq, al şaptelea mareproducător de componente electronice din lume, a anunţat că vareduce numărul de angajaţi ai fabricii deţinute în Ungaria cu 680,scrie Portfolio.hu. Sindicatele companiei se aşteptaseră la oreducere, însă nu de o asemenea amploare.

Potrivit ministrului polonez alinfrastructurii, costurile realizării unei serii de legături decale ferată de înaltă viteză între unele dintre cele mai importanteoraşe ale ţării se vor ridica la 18 mld. zloţi (4,45 mld. euro),potrivit Warsaw Business Journal.

Comisia Europeană a lansat o anchetă privitoarela transferul de către guvernul polonez a 202 mil. zloţi (49,9 mil.euro) către compania aeriană de stat Lot, scrie Warsaw BusinessJournal. Comisia a arătat că ar putea fi de acord cu sprijinulacordat Lot dacă s-ar realiza un plan de restructurare şiprivatizare a companiei.

Grupul belgian KBC intenţionează să renunţe lalistările filialelor deţinute în Cehia şi Ungaria şi să-şi vândă înschimb operaţiunile din Polonia pentru a rambursa ajutorul primitde la stat, scrie agenţia de presă Thomson Reuters. KBC, care aprimit 7 mld. euro de la stat, are o prezenţă solidă în EuropaCentrală şi de Est.

Ucraina va reuşi să revină la nivelurile decreştere economică de dinaintea crizei anul viitor dacă actualulritm de creştere se va menţine, a declarat Viktor Suslov, fostministru al economiei, potrivit KyivPost.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO