Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

03.04.2012, 00:01 55

Autoritatea naţională de drumuri şi autostrăzi din Polonia (GDDKiA) intenţionează să solicite un împrumut substanţial de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) pentru a acoperi costurile la lucrări de infrastructură rutieră care sunt deja în construcţie, scrie Warsaw Business Journal. Creditul s-ar putea ridica la 2,8 miliarde de zloţi (676 milioane euro), dar valoarea finală depinde de BEI şi de cursul de schimb euro/zlot, potrivit purtătorului de cuvânt al GDDKiA Urszula Nelken. Experţii spun că decizia de a utiliza banii pentru investiţii care sunt în derulare este surprinzătoare, deoarece finanţarea unor astfel de proiecte importante este asigurată înainte de începerea lucrărilor de construcţie.

Profitul net al celui mai mare producător de aur din Rusia, Polyus Gold, a crescut anul trecut cu 57% faţă de 2010, la 558 milioane dolari, scrie Ria Novosti. Veniturile s-au situat anul trecut la 2,34 miliarde dolari, cu 37% mai mult decât în 2010. Vânzările de aur s-au majorat cu 8%, la 1,48 milioane uncii, în timp ce cheltuielile de capital au scăzut cu 2%, la 341 milioane dolari. Polyus Gold exploatează mine şi desfăşoară proiecte de dezvoltare şi explorare în cinci regiuni aurifere importante din Rusia.

Numărul înmatriculărilor de autoturisme din Ungaria a crescut din nou în luna martie în termeni anualizaţi, scrie Portfolio.hu. În total, 4.768 de autoturisme au fost înmatriculate luna trecută în Ungaria, ceea ce înseamnă un avans de 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Această valoare ar putea reprezenta însă un motiv de îngrijorare, având în vedere ritmul dinamic de creştere înregistrat în lunile ianuarie şi februarie, de 40% şi respectiv 20%. Vânzările celor mai mulţi producători auto s-au majorat în luna martie, cele mai multe maşini fiind vândute de Opel, Ford, Renault, Volkswagen şi Skoda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO